Freya house – Solna soba

ZA ŠPORTNIKE

SOLNA TERAPIJA ZA ŠPORTNIKE

Vrhunski športniki si vedno prizadevajo za največjo zmogljivost, z vadbo za doseganje svojega najvišjega potenciala. Velik del njihove vadbe vključuje iskanje načinov za izboljšanje njihovih dihalnih vzorcev, povečanje prostornine pljuč in skrajšanje časa okrevanja.

Solna terapija je bila nekoč zgolj način boja z dihalnimi in kožnimi težavami, danes pa jo uporabljajo tudi športniki, za doseganje prednosti pred konkurenco in svoje največje športne zmogljivosti.

DIHALNE TEŽAVE, KI VPLIVAJO NA ZMOGLJIVOST ŠPORTNIKOV

● Oviranost dihalih poti 
● Izpostavljenost alergenom v zraku 
● Bolezni dihal 
● Astma  
● Alergije 
● Vnetje dihalnih poti

SLABI DIHALNI VZORCI LAHKO VODIJO V:

● Povečano dehidracijo
● Zmanjšano vzdržljivost in zmogljivost
● Večjo verjetnost za nastanek krčev in poškodb
● Daljši čas okrevanja
● Višji srčni utrip

Če športniki izboljšajo svoje dihanje, potrebujejo manj sape, kar pomeni, da imajo več zraku za doseganje vrhunske zmogljivosti.

KAKO SOLNA TERAPIJA DELUJE NA ŠPORTNIKE

● Razgrajuje sluz v dihalih in odpravi oviranost dihal ter ohranja prehodnost dihalnih poti
● Povečana zmogljivost pljuč zagotavlja višje ravni kisika in večje število rdečih krvničk, kar pozitivno vpliva na vzdržljivost in zmogljivost.
● Ima protivnetne in baktericidne učinke v celotnih dihalih
● Pomaga pri odstranjevanju škodljivih vdihanih delcev iz dihal

Za preprečevanje in blaženje dihalnih težav, ki so pogoste pri športnikih, se priporoča uvedbo solne terapije v športno vadbo, za izboljšanje delovanja pljuč in splošne zmogljivosti, vzdržljivosti in okrevanja.

Solna terapija ni zamenjava za zdravila ali zdravljenje. Svetujemo vam, da se o obiskih solne terapije posvetujete s svojim zdravnikom.