Freya house – Solna soba

ZA OTROKE

SOLNA TERAPIJA ZA OTROKE

TEŽAVE, KI POGOSTO PRIZADANEJO OTROKE

Pri otrocih prihaja do pogostejših zdravstvenih težav v zvezi s kožo in pljuči, saj so bolj kot odrasli dovzetni za težave z dihanjem, alergije, vnetja ušes, pogostejše prehlade, astmo, težave s sinusi idr. Otroci tudi prenašajo klice na svoje sošolce in prijatelje, kar pogosto povzroči pogostejše bolezni

Vzrokov za pogostejši nastanek bolezni je več kot so npr: 

Nerazvita pljuča, imunski sistem in možgani ob rojstvu
   Čeprav se vsi ti organi do starosti šestih let hitro razvijajo, je v tem obdobju plast celic, ki obdajajo notranjost dihalnih poti, zelo prehodna.

Večja površina pljuč
   V primerjavi z odraslimi, otroci vdihnejo 50% več zraku na kilogram telesne teže.

Več časa na prostem
   Otroci preživijo več časa na prostem kot odrasli in se nahajajo  bližje tlom, kjer je zrak bolj onesnažen. Na prostem vdihavajo zrak, ki je 20 do 50% bolj onesnažen kot pri odraslih, ki se na prostem zadržujejo enako dolgo.

ALI JE SOLNA TERAPIJA VARNA ZA OTROKE?

Solna terapija je povsem varna za otroke, poleg tega pa gre za nadvse priporočljiv naravni postopek. Ni nobenih stranskih učinkov. Postopek je primeren za otroke vseh starosti (priporočeno od šestega meseca dalje). Otroci se na terapijo odzivajo celo hitreje od odraslih.

KAKO SOLNA TERAPIJA DELUJE NA OTROKE?

Ne tvegajte zdravja svojih otrok. Proces njihove zgodnje rasti in razvoja je nadvse pomemben, zato ima lahko izpostavljenost onesnaženemu zraku dolgotrajne zdravstvene posledice. Zakaj jim ne bi pomagali pri preprečevanju nastanka vseživljenjskih bolezni dihal s solno terapijo? Vdihavanja solnega aerosola s pomočjo halogeneratorja je komplementarna terapija, ki lahko koristi vašemu otroku, saj med drugim uniči klice in bakterije in okrepi celoten imunski sistem .

Solna terapija za otroke lahko bistveno pripomore k:

● Zmanjšanju potrebe po inhalatorjih in antibiotikih 
● Lažjemu dihanju po le nekaj seansah
● Izboljšanju delovanja pljuč
● Lajšanju kihanja, kašljanja in zasoplosti
● Čiščenju sluzi in lepljivih izločkov iz pljuč 
● Krepitvi odpornosti na bolezni dihal
● Izboljšanju spalnih vzorcev
● Izboljšanju splošnega zdravja in kakovosti življenja

Solna terapija ni zamenjava za zdravila ali zdravljenje. Svetujemo vam, da se o obiskih solne terapije posvetujete s svojim zdravnikom.