Freya house – Solna soba

VODENE VADBE

NIRVANA - NOVA OBLIKA SPROSTITVENE VADBE

JE UČINKOVITA KOMBINACIJA PILATESA, JOGE IN RITMIČNEGA DIHANJA NA CHILLOUT GLASBO, KI UM OZDRAVI STRESA TER OBLIKUJE TELO.

Čas in prostor, v katerem živimo, sta naravnana k vedno večji storilnosti, ki nas vodi v izgorelost. Uporaba antidepresivov v zadnjih letih strmo narašča. Medicinska stroka ugotavlja zaskrbljujoče dejstvo, da kar 80% populacije ne diha pravilno.
Dihanje večine je plitko in nezadostno, saj se uporablja le zgornji del pljuč. Zavedanje o pomembnosti pravilnega dihanja je skupino strokovnjakov privedla do kreiranja nove vadbe Nirvana Fitness. To je antistresna glasbeno-gibalno-dihalna tehnika.
Nirvana Fitness je telesni in mentalni detox, saj kombinacija pilates in joga razteznih vaj poskrbi za učvrstitev celotnega telesa. Ritmično dihanje ob hipnotični chillout glasbi pa uravna dihanje. Dnevni dihalni ritem tako postane upočasnjen in globok. Sočasno s tem ko spremenimo vzorec dihanja, tehnika vadbe Nirvana Fitness vpliva na spremenjeno in izboljšano presnovo. Z vadbo povečamo tudi količino kisika in energije v telesu, zaradi česar dobimo čvrsto in gibljivo telo.
Vse kar je potrebno, je, da se prepustimo in posvetimo dihanju, ki ga spremlja sproščujoča glasba. Skozi vse druge elemente nas vodi vadba sama. Rezultati so pokazali, da s pozornim dihanjem lahko svoje počutje izboljšamo za kar 400 %, s čimer zagotovo povečamo tudi svojo storilnost. Pravilno dihanje vpliva na celostno podobo našega življenja. Podaljšuje našo življenjsko dobo, saj generiranje celic odpravlja kronične bolečine v telesu.
Vadba poteka v skupini, na joga blazinah, ki so postavljene v krogu, s svečkami v sredini. Na ta način se zaradi enakomerne oddaljenosti od vaditeljice vsi udeleženci počutijo enake. Zaradi tega lahko vadeči vzpostavijo pristnejše, globlje in iskrenejše odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in poznavanju drug drugega.

INDIVIDUALNO LAHKO VADBE POTEKAJO TUDI V SOLNI SOBI SKUPAJ S SOLNO TERAPIJO.
Nirvana Fitness je zaradi vsega naštetega revolucionarna kombinacija, ki predstavlja naravni način za zmanjšanje stresa in anksioznosti, kroničnih bolečin ter depresije.

Nirvana Fitness – Mojca Kunaver

YIN JOGA

Yin joga gradi na pasivnem zadrževanju v asanah, kjer sprostimo mišične napetosti. Vsebuje variacije sedečih in ležečih položajev, ki jih ponavadi držimo od 3 do 5 minut. S tem delujemo na vezna tkiva okrog sklepovvezi, kite in mišične ovojnice, ter omogočimo telesu, da sprosti habitualne napetosti.

Z Yin jogo povečamo svojo gibljivost, spodbudimo izločanjem sinovialne tekočine in s tem zaščitimo sklepe, okrepimo vezno tkivo in sprostimo ovojnice po celem telesu. Pri vadbi popolnoma umirimo telo in dih ter prisluhnemo svojim zaznavam, občutjem, čustvom ter umirimo svoj um za meditacijo. Z Yin jogo se naučimo resnično prisluhniti sebi. Je odlična dopolnitev drugim stilom joge ali bolj aktivnim športnim praksam. Je tudi učinkovito orodje pri spopadanju za anksioznost in stres.  
/ Povezava

PILATES

Pilates je odlična vadba za treniranje vseh tistih mišic v notranjosti, za katere sploh nismo vedeli da obstajajo, imajo pa pomembno vlogo pri krepitvi našega telesnega centra.

Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Takšen način vadbe deluje blagodejno tako za mišice kot tudi za členke, primeren pa je tudi za posameznike po poškodbah.

 / Povezava

FLOW2GLOW

Vadba flow2glow je kombinacija številnih zvrsti, joge, visoko intenzivne intervalne vadbe, kardia, mobilitya, agilitya, yin yoge, terapevtske in joge nidre, Roll&Release, vadbe z lastno težo in dodatnimi bremeni ter nenazadnje prinaša spoznavanje s svojim telesom, osveščanjem gibanja, dihanja in miselnih procesov. Kombinacije prilagajam letnim časom, cikličnem obdobjem, ki zahtevajo več umirjenosti ali več aktivacije, zlasti pa potrebam samih udeležencev.

Vadba traja 45 minut. Dnevi za vadbo flow2glow so torek in četrtek ob 6.15 zjutraj. Najlepše je dan začeti z jutranjo aktivacijo, pognati kri po žilah, predihati in polni elana začeti dan. Ste za izziv?