Kaj je solna terapija?

Kaj je solna terapija?

Solna terapija (haloterapija) je preizkušena komplementarna terapija s suho inhalacijo čiste medicinske soli v obliki aerosola.

Solna terapija dobrodejno vpliva na celotno telo tako, da se le-ta na naraven način lahko bori proti najrazličnejšim težavam. Uporaba solnih terapij se priporoča tudi vsem, ki potrebujejo kakovostno globinsko sprostitev telesa in duha. Solna terapija je popolnoma naravna in varna.

Solna terapija se izvaja s posebno medicinsko napravo-halogeneratorjem, ki medicinsko čisto sol, odmerjeno glede na stanje posameznika, vpihuje v prostor v obliki suhega solnega aerosola.

Solni aerosol se ne zaužije, ampak vdihava. Pri vdihu skozi usta ga okusimo na jeziku kot slan okus.

Velikost aerosolnih delcev se giblje med enim in desetimi mikrometri. Večji delci dosežejo zgornja dihala (5-10 mikrometrov), manjši delci pa prodrejo v spodnja dihala in kožo (1-5 mikrometrov). Poleg tega imajo delci soli, ki se med solno terapijo naberejo na koži, blagodejni vpliv na njen vrhnji – zaščitni sloj, močan protivnetni učinek, pomagajo pri celjenju, glajenju in ohranjanju mladostnega videza.

Pri solnih terapijah uporabljamo medicinsko naravno kameno sol, katere osnovna sestava je 99,5% NaCl, brez kemičnih dodatkov in brez dodanega joda. Odstotek vsebnosti joda je v soli minimalen (naravno prisoten) in ne vpliva na delovanje ščitnice. Zato so solne terapije primerne tudi za ljudi z omejenim dnevnim vnosom soli v telo.